top of page
Sök

8 tips för att öka er exponering och skaffa fler följare på Instagram utan att använda hashtags

Är ni sugna på att bygga upp er följarskala på Instagram men vet inte riktigt vart ni ska börja? Då är den här artikeln för dig.


För att skaffa fler följare har hashtags varit ett otroligt populärt verktyg för att öka er spridning och få era inlägg exponerade för rätt typ av människor. Hashtags är fortfarande extremt värdefulla ifall de används på rätt sätt. Är ni intresserad av att lära er hur ni ska tänka när det kommer till hashtags, kika in på Tommy Sius artikel om just detta här.


Vill ni däremot inte använda hashtags för att "smutsa ner" era inlägg med massa plotter, kommer här 8 enkla tips som gör att era inlägg når fler konton och förhoppningsvis även får er följarskara att öka.


  1. Tagga er plats - personer som befinner sig eller håller koll på denna plats har större chans att se era inlägg, trots att de inte följer dig.

  2. Engagera dig med andra inlägg - och skriv inte bara "snygg bild" utan kommentera något som tillför värde och som bevisar att ni faktiskt pratar om just denna bilden. Om ni exempelvis är en content creator och vill nå personer som potentiellt är intresserade av era bilder, hitta en content creator som redan har mycket följare och kommentera något relevant i förhållande till bilden.

  3. Publicera inlägg som personer är intresserade av och som de vill dela med sina vänner - det här förklara sig själv. Om era följare delar de inlägg ni publicerar i sina kanaler, kommer er räckvidd att öka. Och va inte rätt för att publicera något som ni tycker är roligt.

  4. Publicera ofta - Det finns miljarder användare och miljontals inlägg publiceras varje dag på Instagram. Ju oftare ni publicerar, desto större är era chanser att någon ser era inlägg.

  5. Kommentera på inlägg som visas på Instagram Explore - inlägg på Instagram Explore nåt oftast väldigt många människor så om ni kommenterar något som är äkta och tillför värde på dessa inlägg, ökar era chanser att just er kommentar blir likead, vilket ökar era chanser att bli sedd.

  6. Kör en tävling på Instagram - låt säga att ni är ett företag som producerar hörlurar. Ert bolag har funnits i några månader och i princip alla era pengar är låsta i ert varulager. Det finns ingen budget att lägga på betald annonsering ännu. Här är ett perfekt tillfälle att köra en Instagramtävling. Det är här ni ger bort produkter, gratis. I utbyte måste personerna i fråga göra någon form av motprestation. Det kan vara att kommentera på inlägget, tagga vänner i kommentarsfältet, dela inlägget på sin story eller vad som helst som gör att er exponering ökar. En sak att tänka på här för att få er tävling att spridas lavinartat är att göra det så enkelt som möjligt för personer att medverka samt att priset man kan vinna är RIKTIGT BRA. Det finns en hel del tävlingar på Instagram, se till att er står ut.

  7. Producera mer content som står ut - och här pratar jag inte bara om hur själva bilden/filmen ser ut, det är såklart oerhört viktigt, men spendera tid på att komma på en riktigt bra caption som får läsarna att fasta så de vill läsa mer.

  8. Använd user generated content - oavsett om ni samarbetar med många influencer eller har en hel del kunder som taggar dig i sina inlägg, reposta dessa i era kanaler. Det kan antingen vara i ert flöde eller på story, men publicera det någonstans. Varför? För det är ett sätt att ge tillbaka till era kunder. Förmodligen kommer den som ursprungligen taggat er i inlägget bli exalterad att de får vara en del av er Instagramkanal, vilket oftast leder till att fler börjar tagga er i inlägg.

Sammanfattning

Där har ni det. 8st enklar tips för att öka er exponering på Instagram utan hashtags, vilket kommer innebära en större följarskara. Testa tipsen ovan och sluta inte bara efter en vecka bara för att "de inte fungerar". Ni måste vara konsistenta och komma ihåg att växa er Instagram är ingenting ni gör på en dag. Ni måste ge det tid.

Comments


bottom of page